Skå hämtade upp 0 – 2 mot Vasasällskapet

Jag var på plats när Vasasällskapet tog emot Skå i den femte omgången. Vasasällskapet kom till match utan att ha tagit en trepoängare och Skå hade tre raka 0 – 1-förluster i ryggsäcken. Således två lag i stort behov av poäng. Jag såg den första halvleken och fick se Skå dominera bollinnehavet, men Vasasällskapet spelade ett tight försvarsspel och släppte inte till mycket. Istället var det hemmalaget som var vassast genom ett bra omställningsspel och, framför allt, tyngd och kvalitet på fasta situationer. Det var också två fasta situationer som gav Vasasällskapet ledningen med 2 – 0. Den första var en snabbt slagen frispark ut på kanten och sedan ett inspel till en djupledslöpande Johan Bonde som väldigt fint placerade in ettan. Tvåan kom efter en frispark i vänster-ytter-läge som Sebastian Haag nickade ner på Filip Langs fötter, som i sin tur enkelt satte bollen i mål från tre meter.

När halvtidspausen kom var det inte mycket som talade för att ett uddlöst Skå skulle kunna få något med sig från Stadshagen, men i den andra halvleken gjorde inhopparen Dan Axelsson två mål och slutresultatet skrevs till 2 – 2.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.